Beverwijk - v Riemsdijklaan

Apostelkerk
Van Riemsdijklaan 120
1945 XR Beverwijk

Deze Lourdesgrot wordt alleen opgebouwd voor de Lourdesnoveen in oktober

Er is in Beverwijk ook een tweetal Lourdesgrotten aan de Arentsweg (KLIK HIER)

  

De Lourdesgrot
Jaarlijks wordt in de Apostelkerk sinds 1994 in de oktobermaand een Lourdesnoveen gehouden. Daartoe wordt in de kerk een Lourdesgrot gebouwd met een Maria- en een Bernadettebeeld. Er is ook een kleine bron ingebouwd.
De grot is van licht materiaal en in delen uit elkaar te halen; de grot staat tijdens de noveen (dus 9 dagen) in de Apostelkerk en wordt daarna in een bijgebouw opgeslagen.

Gedurende de noveen is er iedere dag om 19.00 uur (zondags om 10.00 uur) een H. Mis met daarna lichtprocessie door de kerk naar de grot onder het zingen van het lied ‘Te Lourdes op de bergen’.
De parochianen kunnen gebedsintenties opgeven; deze gebedsintenties worden bij de voorbeden voorgelezen en daarna aan de voeten van de Maagd Maria in de grot gedeponeerd.

In 2014 kwamen gastpriesters uit de omliggende parochies naar de Apostelkerk om als hoofdcelebrant de H. Mis op te dragen en de preek te verzorgen. Op  vrijdag 24 oktober was er een jongerenviering met de muziekband Living Tree en met de hoofdcelebrant kapelaan Johannes uit Assendelft.

De Apostelkerk

De Apostelkerk is in 1962 gebouwd als noodkerk. Vanwege het feit dat de wijk Meerestein maar voor de helft werd volgebouwd, was het niet verantwoord om een stenen kerk te bouwen.

Op 1 juli 2012 -het 50-jarig bestaan van de Apostelkerk- werd het hoogfeest van de Apostelen Petrus en Paulus gevierd samen met Mgr. Hendriks, pater Nielen, pastoor Putman en nog 11 concelebranten.

De Apostelkerk is een echte bidkerk. Er is iedere dag een H. Mis; op donderdag is er vanaf ‘s morgens 07.00 uur tot ‘s avonds 19.00 uur Eucharistische aanbidding, gevolgd door een H. Mis en een kort lof.
Op de 2e dinsdagmiddag van de maand is er cenakel.

Jaarlijks wordt een parochiebedevaart georganiseerd, waarbij dikwijls een Mariabedevaartplaats de eindbestemming is, zoals Lourdes, Fatima, La Salette, Knock, etc.

Bron: Apostelkerk .
kerk in 1963
 

... de foto's worden vergroot getoond door er op te klikken...