St Willebrord Missieklooster Heilig Bloed
Kloosterdreef 7
5735 SJ Aarle-Rixtel gemeente Laarbeek

De grot bevindt zich in de zustertuin achter het klooster.

Er is in Laarbeek nog een Lourdesgrot in Mariahout

 


De grot is in 1907 gebouwd door de Missiezusters van het Kostbaar Bloed. Zij zochten een verrassing voor Zr. Paula Emunds, die dat jaar in Mariannhill, Zuid-Afrika (waar de congregatie in 1885 gesticht is) gekozen werd tot eerste canonieke generale overste. Het was al bekend dat de 'zetel' van het generale bestuur naar Nederland zou komen.

Het klooster is in 1903 gebouwd. De restanten en stukken van de bakstenen vermengd met sintels dienden als bouwmateriaal voor de grot.

De grot heeft een voorzijde met de Franse Lourdesgrot als voorbeeld. In de nis staat een Mariabeeld –afkomstig uit Lourdes- en vóór de grot een knielende Bernadette.
Aan de zijkant is een opening om de grot binnen te gaan. Hier is een gebedsruimte ter ere van het Heilig Hart met een Heilig Hart-beeld.

In 2010 is ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van de congregatie de grot gerestaureerd. Er zijn standaards aangebracht om een kaarsje te branden en in de grot is elektrisch licht aangebracht. De grot mag nu ook bezocht worden.

Vanaf de eigen herberg 'de Brabantse Kluis' loopt een wandelroute via de stal naar de zustertuin en de grot. U bent van harte welkom.

Met dank aan zuster Madeleine. 

Bron: Missieklooster blogspot .

Afbeelding uit 1907

 

... de foto's worden vergroot getoond door er op te klikken...