Aruba Het grootste deel van de bevolking van Aruba is Rooms-katholiek. Overal op het eiland zult u katholieke kerkjes aantreffen. Als u langs de noordoostelijke kust in de richting van San Nicolas rijdt, komt u langs een katholieke tempel die in de rotsen is opgetrokken.
De grot bevindt zich in Seroe Pretoe, de zwarte heuvel.

De Lourdes-grot kwam tot stand onder toezicht van bisschop Erkamp en de parochianen in 1958. Het was toen 100 jaar geleden dat de Heilige Maagd aan Bernadette verscheen. Op Aruba is dit nog steeds een legende.

Bisschop Holterman zegende het beeld van de Heilige Maagd en Bernadette. Er waren maar liefst acht mensen nodig om het 700 kg wegende beeld op te tillen en in de grot te plaatsen. Elmar, het elektriciteitsbedrijf van Aruba, liet een lamp in de grot plaatsen, zodat het beeld de hele nacht verlicht wordt.

In de geschiedenis van de grot speelt mevrouw Maria Geerman een belangrijke rol. Mevrouw Geerman wilde graag in de kist begraven worden waar het beeld van de Heilige Maagd in lag. Haar wens werd ingewilligd.

Ieder jaar vertrekt op 11 februari, de feestdag van Onze Lieve Vrouw van Lourdes, een processie vanuit de kerkjes van Santa Teresita en San Nicolas naar de grot waar vervolgens een mis wordt gehouden.

Bron: Aruba Tourism Authority

... de foto's worden vergroot getoond door er op te klikken...