Sambeek GrotestraatGrotestraat 69
5836 AC Sambeek gemeente Boxmeer.

De grot bevindt zich In de kloostertuin

 

Er is in Sambeek nog een Lourdesgrot in de Torenstraat

 

De kloostertuin is (buiten het kloostergebouw en de boerderij) geheel omgeven door een bakstenen muur van ongeveer drie meter hoog met een gepleisterde ezelsrug.

De 'Lourdesgrot', met een beeld van Maria en van Bernadette, dateert uit omstreeks 1930, en is opgebouwd uit 'ratels' (afgekeurde bakstenen).

Midden in de binnentuin staat een 'Heilig Hart'- beeld uit omstreeks 1925 en iets westelijker een Calvariegroep van rond 1930.

De kloostertuin was oorspronkelijk vooral bedoeld voor zelfvoorziening van levensmiddelen en bevatte dus een moestuin en vruchtbomen. Rond 1980 werd dit gebruik opgegeven en werd de tuin veranderd in een park. 

De huidige bewoners hebben weer een moestuin aangelegd en fruitbomen geplant. Verder zijn er in de binnentuin en aan de zuidzijde van het klooster kruidentuinen aangelegd.

Het kloostercomplex in Sambeek is nu een zelfstandige stichting, Het Kloosterhuis, en werkt aan de realisering van de doelstellingen: het handhaven van het uiterlijk aanzien van het kloostercomplex; het mogelijk maken van religieuze en culturele activiteiten in de kapel en het bieden van tijdelijk onderdak.

Bron: Stichting Het Kloosterhuis.

... de foto's worden vergroot getoond door er op te klikken...